top of page

YOGA KLASSER

Vi har yogaklasser over 10 - 12 uker, timene starter på høsten og i januar og holdes i de flotte utstillingslokalene i Glasslåven på Granavollen. Påmelding skjer via nettsiden, se bestille kurs fanen. 

Yoga er en fin trenings metode for a aktiverer hele kroppen og som bygger opp både den ytre muskulatur og kjernemuskulaturen.  Yoga er med på å skape et balansert sinn gir en sterk og stødig fysikk samtidig som  det bidrar til mental helse og en bevegelig kropp.

 

Yoga hjelper til å forebygge fysiske og mentale helseplager. det er et verktøy som kan fungere godt som en motvekt til en stresset hverdag som mange av oss kjenner på i dagens samfunn.

 

                    Asanas praksis

 

De fysiske øvelser også kalt asanas i  praksisen vil bestå av grunnleggende stillinger med fokus på styrke teknikk og smidighet. Gjennom timernfår du mulighet og veiledning til å bygge et godt fysisk fundament på en trygg og stødig måte å bli kjent med din egen kropp og kjenne på dens muligheter. I yoga praksisen vil muskler, ledd og skjelett styrkes, blodsirkulasjonen stimuleres og det daglige stresset reduseres.

 

 

 

                     Pranayama 

 

I yoga legger vi stor vekt på pusten. Du vil lære å bruke en dypt, bevisst pust i tillegg til forskjellig puste teknikker hvor du manipulerer pusten mens du holder fokus på hva som skjer. Ved å bruke pusten aktivt i din asana praksis kan du øke din vente til å holde bedre fokus og øke stryken, utholdenheten og balansen i kroppen.

 

 

 

                     Styrke

 

Føl deg sterk, bygg opp kjerne muskulatur og de store muskelgruppene. I Ashtanga/ Power yoga får du trent opp de indre og stabiliserende musklene som gir bedre støtte til skjelett/ryggen som er utgangspunkt for alle bevegelser og kroppslig styrke og utholdenhet.

 

 

 

                     Fleksibilitet

 

 Yoga gir deg øk fleksibilitet og får deg til å kjenne deg deg myk og bevegelig. Det hjelper deg til å unngå fysiske ubehag stivhet i kroppen og forebygger kroniske skader. 

                   

 

                  Balanse

 

Mange opplever at yoga styrker fysisk og mental balanse. Det forbedrer ditt  fokus, og din konsentrasjon og øker din selvbevissthet. 

 

 

                    Godt liv

 

Sist men ikke minst opplever mange at yoga øker livsgleden og lærer deg å leve i harmoni med deg selv, og å få ett godt forhold til ditt indre i tillegg til ditt ytre.

Vi lever i en verden hvor vi må forholde oss til en stor informasjonsmengde, vi holder høyt tempo og vi føler at vi må være tilgjengelig til enhver tid.

Dette kan hos mange føre til stress og livstilsykdommer og veien ut av dette kan være vanskelig å finne.

Yoga, meditasjon og pust har viste seg å være ett fantastisk verktøy til å håndtere dette på.

I mine yogatimer legger jeg stor vekt på pust, avslapping og å styrke kropp og sinn slik at du bedre kan takle hverdagen.

bottom of page